USB Bellek, içerisinde veri taşınabilen, içerisindeki verilerin silinip tekrar yazılabildiği depolama aygıtına verilen isimdir. Genellikle parmak boyutu kadar olan USB bellekler, bilgisayara yada diğer aygıtlara USB portlar aracılığıyla bağlanarak çalışır. Bazı kullanıcılar veri aktarımı için, bazı kullanıcılar ise resim, müzik, metin belgesi gibi dosyaları depolamak için kullanır. 16GB'dan 1TB'a kadar çeşitleri mevcuttur. USB belleğe dosya göndermek için sürükle bırak yada kopyala yapıştır yöntemi kullanılır, aynı şekilde silmek içinde, silmek istediğiniz dosyaları seçerek "delete" tuşuna basarak veya farenize sağ tıklayıp sil seçeneğine tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Flash bellekler mekanik hard disklerden farklı olarak dijital bir yapıya sahiptir ve içerisinde hareketli parçalar yer almamaktadır. Çoğu zaman dışı plastikle kaplı olan USB bellekler içerisinde basit bir devre ve bir hafıza çipi barındırır. USB ile bağlantı kurulması halinde bilgisayarlar bu çipi tanır ve USB bellek çalışmaya başlar.
Öncelikle kullanım amacınızı belirlemeniz gerekir. Kullanım amacınızı etkileyecek ve USB alırken kararınızı netleştirecek bir kaç kritere dikkat etmelisiniz.
Kapasite : Bütün depolama aygıtlarında olduğu gibi USB belleklerde de depolama kapasitesi vardır. Kapasite birimi GB şeklinde belirtilir. Kullanım ihtiyacınıza göre 16GB'dan 1TB'a kadar çeşitleri mevcuttur.
Bağlantı Hızı : Verilerinizi daha hızlı aktarmak isteyebilirsiniz. Bunun için de USB 1.0, USB 1.1, USB 2.0, USB 3.0 gibi tipleri bulunmaktadır. Örnekle açıklamak gerekirse USB 3.0 (ya da süper hızlı USB) bir önceki USB 2.0′a göre performans ve güç yönetimi açılarından çok önemli avantajlar sağlıyor. USB 2.0′da bağlantı dört telli bir yapı ile sağlanırken USB 3.0′ın bağlantısı dokuz tel ile sağlanmakta ve çok ciddi bir hız farkı oluşmasına yol açıyor. Daha anlaşılır bir ifadeyle GB’larca veriyi USB 3.0 ile transfer etmek sadece saniyeler sürebiliyor.
İşletim Sistemi Desteği :Flash bellek alırken kullanmanız muhtemel işletim sistemlerine uyumlu olmasını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Birçok bellek Linux, MacOsX v10.1.2, WinXP SP1, SP2, WinVista ve Win 7 işletim sistemleri ile sorunsuz çalışmaktadır.
Güvenlik : Verilerin başta kopyalama olmak üzere çevresel faktörlerden ısı ve suya düşme güvenliğine de sahip olması gerekmektedir. Bazı model flash belleklerin kendisine ait donanımsal veya yazılımsal veri şifreleme teknikleri bulunmaktadır. Ayrıca her belleğin optimum çalışma sıcaklığı ve suya düşmeleri durumunda hasar görmeyecek şekilde tasarlanmışlardır. Flash bellek ve diğer türdeki hafıza kartlarının usb portlarda kullanımı sırasında yapılan işlem bittiğinde işletim sistemi araç çubuğu üzerinden donanımı güvenle kaldır seçeneği kullanıldıktan sonra çıkartılmasına dikkat ediniz.
Okuma - Yazma Hızı : Flash belleğin performansını gösteren önemli bir parametredir. Okuma yazma hızı yüksek bellekler düşük olanlara göre daha hızlı çalışacaktır. Flash belleklerde yapı gereği okuma hızı her zaman yazma hızından daha büyüktür. Birimi MB/sn. veya GB/sn. cinsinden ifade edilir. Yüksek olması iyi bir seçim olur.
Pazartesi - Cumartesi arası her gün 09:00-19:00
Müşteri Hizmetleri : 0216 550 43 00/01
Rıhtım Cad.Başçavuş Sk. Yazıcıoğlu İş Hanı K:2/34
Kadıköy / İSTANBUL