Hafıza Kartları; genellikle içlerine medya dosyalarının depolandığı bellek biçimidir. Tablet bilgisayarlar, akıllı cihazlar, dijital kameralar, mp3 playerlar, oyun konsolları, yazıcılar gibi cihazlarda, cihazların depolama alanını arttırabilmek için hafıza kartları kullanılır.
CompactFlash (CF) Hafıza Kartı : HD yayın ve yüksek kapasite görüntü üreten cihazlar arttıkça kartların hızları yavaş kalmaya başladı. CF kartlar ise bu sorunu aşarak yüksek kapasite ve yüksek işlem hızı sağladılar. Böylelikle DSLR ile RAW formatındaki fotoğraflar ve HD kayıt yapan kameraların çıktıları rahatlıkla kaydedilebilir oldu.
SD (Secure Dijital) Hafıza Kartı : En eski ve en yaygın kart cinsidir. Hemen hemen tüm cihazlarla uyumludur.
SDHC (Secure Digital High Capacity) Hafıza Kartı : SD kartlar 2GB kapasiteye kadardır. SDHC kartlar ise şekli aynı olmakla birlikte 16 GB, 32 GB gibi çok daha büyük kapasitelere sahip kartlardır.
SDXC (Secure Digital Extra Capacity) Hafıza Kartı : Kapasiteye olan ihtiyaç arttıkça SDHC de yeterli kalmamış ve kapasite olarak yeniden tasarlanarak SDXC kartlar ortaya çıkmıştır. Bu kartlar 2 TB gibi çok yüksek kapasitelere sahip kartlardır. Yine kartın boyutu eski kartlarla aynı büyüklüktedir. İşletim sisteminin bu kartı tanıması için exFAT disk biçimini tanıma desteğine sahip olması gerekir.
Micro SD Hafıza Kartı : Mobil telefonlarda hafıza kartı kullanılmaya başlanınca mevcut kartların boyutları yeterince küçük değildi. Böylece nispeten kapasitesi daha düşük ama fiziksel olarak da oldukça küçük bu Mikro SD kartlar ortaya çıktı. Hafıza boyutu 32GB‘a kadar şu an.
Multi Media Cards (MMC) Hafıza Kartı : “Erişim kilidi” olmaması dışında SD kart ile aynı özelliklere sahip olan bu kartların hafıza boyutları da nispeten daha düşüktür.
Hafıza kartı seçerken bir kaç önemli noktaya dikkat etmek gerekir. Öncelikle kullanım alanını belirlemelisiniz. Buna bağlı olarak depolama alanı, hız gibi kriterleri belirleyebilirsiniz. Gelişen teknoloji ile birlikte hafıza kartlarının da kapasiteleri artmıştır. 8GB ile 2TB arasında hafıza kartları edinmeniz mümkündür. Bir başka kriter yazma hızıdır. Yazma hızı bir saniyede diske yazılabilen veriyi ifade eder. Bu değer ne kadar yüksek ise kartın takılı olduğu cihaz o kadar hızlı çalışır demektir. Okuma hızı da en az yazma hızı kadar önemli bir kriterdir. Karttaki bilgileri hızlıca transfer etme ihtiyacı olan bir işiniz varsa okuma hızı önem kazanır. Okuma açısından kartlar non-UHS, UHS-I ve UHS-II olarak sınıflandırılır. Non-UHS kartlar maksimum 25 MB/saniye, UHS-I kartlar maksimum 104 MB/saniye, UHS-II kartlar da maksimum 312 MB/saniye hızında veri okuma sağlarlar.
Pazartesi - Cumartesi arası her gün 09:00-19:00
Müşteri Hizmetleri : 0216 550 43 00/01
Rıhtım Cad.Başçavuş Sk. Yazıcıoğlu İş Hanı K:2/34
Kadıköy / İSTANBUL