Projeksiyon cihazı, içinde bulundurduğu lamba (ışık kaynağı) sayesinde, harici bir kaynaktan (bilgisayar, medya oynatıcı vs) aldığı video sinyalleri aracılığıyla elektronik ve optik donanımlar kullanarak ışığı filtre eder veya polarizasyonunu değiştirerek görüntü oluşturur. Işık kaynağı (lamba), lens ve elektronik elemanlardan oluşur. Projeksiyon cihazı bilgisayar, laptop veya televizyon gibi bir cihaza ait görüntüyü belirli bir yüzeye duvara, perdeye vb. yansıtan cihazlara verilen isimdir. Genellikle sunumların yanı sıra video veya sinema izleme aracı olarak da kullanılır. Ofis, konferans salonu, sinema salonu, okul gibi bir çok kullanım alanı mevcuttur. Kullanım alanlarına göre farklı özelliklerde projeksiyon cihazları vardır. Genellikle sınıflarda kullanılan projeksiyon cihazları daha kısa mesafeli iken konferans salonu gibi geniş alana sahip alanlarda uzun mesafeli projeksiyonlar kullanılır. Mesafe arttıkça perde boyu da artar.
- Hazırladığınız bir Power Point sunumunuzu projeksiyon ile sunabilirsiniz.
- Sınıfta, bilgisayarda bi konu anlatırken, projeksiyon ile herkesin görmesini sağlayabilirsiniz.
- Televizyonda yada bilgisayarda izlemek istediğiniz filmi sinema kalitesinde projeksiyon ile duvara yada perdeye yansıtarak izleyebilirsiniz.
- Bir kongrede yada konferansta ürününüzü yada hizmetinizi tanıtmanıza yardımcı olur.
- Gerçek bir görünüm kazandırmak için duvarı başka bir nesne görünümüne dönüştürebilirsiniz.
Projeksiyon cihazlarında LED, LCD ve DLP çeşitleri bulunur.
LCD projeksiyon cihazları: bu cihazlarda RGB için 3 adet cam LCD bulunur. Işık bu LCD panellerden geçerek lensten duvara aktarılır. Bu cihazda kullanılan ışık 3 ana rengine (mavi, yeşil, kırmızı) ayrılır. Kırmızı ve mavi ışıkların yansıması ve yeşil ışığın doğrudan geçesi ile görüntü oluşur. Dikroik (iki renkli) prizma sayesinde dört adet üçgen bir araya getirilerek dikdörtgen ekran oluşturulur.
DLP projeksiyon cihazları: Bu cihazlarda yarı iletken DMD teknolojisine sahip on binlerce ve çok küçük kendi başlarına hareket edebilen alüminyum ayna parçacıkları kullanılır. Bu çipler sayesinde görüntü piksellerine ayrılır. Bu parçacıkların azlığı ya da çokluğu çözünürlüğü oluşturur. Bu aynalardaki yansımanın yoğunluğu ile renklerin tonu oluşturulur. Bu cihazlarda görüntü oldukça kalitelidir.
LED projeksiyon cihazları: bu cihazlarda kullanılan en büyük özelliğin kullanılan lensin yaklaşık 30000 saat civarında olmasıdır. Bu DLP ve LCD projeksiyon cihazlarının lens ömürlerinden (yaklaşık 8-9 kat) çok daha uzundur. Bu cihazlarda kullanılan lambalarda ısınma sorunu olmadığından dolayı ufak bir pervane yeterli. Dolayısıyla boyutlar oldukça küçük olabiliyor. Ancak bu avantajlarının yanında bazı olumsuz özellikleri bu cihazın fazla tercih edilmemesine neden oluyor. Işık gücünün (yaklaşık 10 kat zayıf) yetersiz oluşu ve maliyeti söylenebilir. Ancak lensin kullanım ömrü göz önüne alındığında bu maliyet farkını çok rahat kapatıyor. Ancak özellikle görüntünün iyi olmayışı bunun tercih edilmemesi için büyük bir sebep.
Pazartesi - Cumartesi arası her gün 09:00-19:00
Müşteri Hizmetleri : 0216 550 43 00/01
Rıhtım Cad.Başçavuş Sk. Yazıcıoğlu İş Hanı K:2/34
Kadıköy / İSTANBUL